Yaklaşan bayram haftası dolayısıyla tüketimi artan fırıncılık ürünleri, unlu mamuller ve şekerleme başta olmak üzere et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üreten, depolayan ve satışını yapan işletmelere ağırlık verilerek denetimler İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince yoğun bir şekilde devam ettirilerek gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Tarım ve Orman İl Müdürü Latif CANDAN, “ 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketicinin sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlık olarak öncelikli sorumluluklarımızdan biridir. Bu konuda ki denetimlerimize taviz verilmeden devam edilecektir. Tüketici bilincinin giderek arttığını İlimizde Alo Gıda 174 hattına gelen ihbar ve şikâyetlerden anlamaktayız." diyerek tüm İslam aleminin ve Çankırılı vatandaşlarımızın Mübarek Kadir Gecesi'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutladı.