İlimizde yer alan yaklaşık 1400 adet gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam etmektedir. İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince yıl boyunca risk esaslı devam eden denetimler gıda güvenilirliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla sıklaştırılmıştır.
Yapılan denetimlerde; satışa sunulan ürünler ve bu ürünlerin tezgah, depolama ve muhafaza şartlarının; ürünlerin etiket ve son tüketim tarihlerinin kontrolleri yapılmıştır. Ayrıca işletme çalışanlarının hijyen eğitim sertifikalarının kontrolleri yapılarak yeni alınacak personellerinde bu belgelerinin bulundurulmasının önemi anlatılmıştır.
Tüm kontrol görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen denetleme sürecinde, gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla denetimler gerçekleştirilmiş olup, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde yapılan denetimler riske dayalı denetim sıklığıyla devam ettirilecektir.