Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan yayım programı gereği çiftçilerimize Güvenli Gıda Seferberliği başlatılmıştır. Yayım faaliyeti Güvenilir gıda nedir ve nasıl olmalıdır? Alışverişlerimizde dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir? Gıdaların hazırlanması ve muhafaza şartları nasıl olmalıdır. Gıdaların muhafazası yöntemleri nelerdir? Yeterli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı bilincinin önemi. Ulusal coğrafi işaret nedir, önemi ve avantajları nelerdir? Tam buğday ekmeğinin faydaları ile ekmek israfı önleme yolları ve milli ekonomiye etkileri konularını içermektedir.
Bu kapsamda Gıda ve yem Şube Müdürü Dr. Pınar PORTAKAL ve teknik personelin katılımıyla 18.02.2021 tarihinde güvenli gıda seferberliği hakkında Hasakça Köyünde pandemi kurallarına uyularak toplantı düzenlenmiştir.