Dünya'da ve ülkemizde devam eden pandemi sürecinde Bakanlığımızca artırılan önlemler özellikle ramazan ayında İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince gıda güvenilirliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla aksatılmadan devam ettirilmiş yaklaşan bayram haftası dolayısıyla Kurban Bayramı döneminde tüketimi artan şekerleme, fırıncılık ve unlu mamuller başta olmak üzere et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üreten, depolayan ve satışını yapan işletmelere ağırlık verilerek denetimler yoğun bir şekilde devam ettirilerek Gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmeler yapılmaktadır. Hafta sonu dahil olmak üzere bayram süresince nöbetçi personelimiz görev yaparak olabilecek gıda kaynaklı şikayetler anında değerlendirilecektir.
Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN 5996 sayılı " Veteriner Hizmetleri, Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanunu" gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketicinin sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlık olarak öncelikli sorumluluklarından biri olduğunu bu konuda ki denetimlere İl Müdürlüğü olarak devam edileceğini ifade ederek tüketici bilincinin giderek arttığı İlimizde Alo Gıda 174 hattına gelen ihbar ve şikâyetler ile halkımızın denetimlere katkı sağladığını belirterek tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın yaklaşan Kurban Bayramını kutladı.