Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 5996 sayılı " Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" kapsamında yıl içerisinde üretim ve tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimleri, Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle hızlandırıldı.
İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrolörlerince yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlıcılar, şekercilere yönelik denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü, iş yerlerinin genel temizliği, sağlık kurallarına uygunluğu, üretim alanlarının kontrolü, personellerin kişisel bakımı, iş elbiselerinin uygunluğu, gramaj-etiket yönünden uygunluğu ve saklama koşulları denetlendi. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlar tek tek anlatıldı. Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmezken, eksiklikleri olan işletmelere ise gerekli uyarılar yapıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN konu ile ilgili olarak; ''Toplum sağlığının korunmasına yönelik yapılan kontrollerin kararlılıkla devam edeceğini bu vesileyle tüm halkımızın sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini dileriz.'' Dedi.