T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ŞEYHOSMAN KÖYÜNDE KADIN ÇİFTÇİLERİMİZE “GIDALARIN MUHAFAZASI VE GÜVENİLİR GIDA" EĞİTİMİ VERİLDİ

Yayın Tarihi : 12.02.2024

Toplumun güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamaya yönelik eğitim çalışmalarını devam ettiren İl Müdürlüğümüz kadın çiftçilerimize yönelik “Gıdaların Muhafazası ve Güvenilir Gıda" konusunda eğitim çalışması düzenledi. Çankırı Yapraklı Şeyhosman köyünde 09.02.2024 tarihinde düzenlenen eğitim toplantısında, güvenilir gıda konusunda bilgilendirme, gıdaların korunma yöntemleri ve bilinçli tüketici olmanın gerekleri konularında bilgiler verildi.

Çankırı Yapraklı Şeyhosman köyünde ,kadın çiftçilerimize yönelik olarak, teknik personelimiz tarafından besin öğeleri ve besin grupları, günlük öğün planlaması, sütün gelişmedeki önemi, ekmek israfı ve önlenmesi, obezitenin önüne geçilmesi, ürün satın alırken ve ürün etiket bilgilerini okurken dikkat edilecek hususlar, bilinçli tüketici olmanın önemi, Alo 174 Gıda Hattı , güvenli gıda tüketiminde çiğ ve pişmiş gıdaların birbirinden ayrılması ve uygun pişirme teknikleri gibi konular hakkında bilgiler verildi. Bu çalışma kapsamında insan hayatında önemli bir yere sahip olan gıdaların tarladan sofraya gelinceye kadar temiz ve hijyenik şartlarda üretilmesinin, depolanmasının ve korunmasının da önemine değinilerek eğitim toplantısına son verildi.