T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çankırı da Okul Kantin Ve Yemekhane Çalışanlarına Hijyen Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 21.03.2024

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışanlara 14.03.2024 tarihinde hijyen eğitimi verildi.

05.02.2013 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği gereğince İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde verilen eğitime 56 Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı gıda işletmesi çalışanı katıldı.

Eğitime katılanlara, İl Müdürlüğümüzde Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda ve Yem Şube Müdürü  Ayşenur Dilek BENİVAR 05.02.2013 tarihli "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesine Dair Genelge" uyarınca eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içecekler ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği uyarınca gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni ve gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu, içeriği ve uyulması gereken kurallar, Okul Gıdası Logosu Kullanımı ile İl Sağlığı Müdürlüğünden Esra KOCAMIŞ BAŞ Sağlıklı Beslenme, Gıda Zehirlenmesi ve Kişisel Hijyen Eğitimi konularında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdiler.

Eğitime katılanlara ilerleyen tarihlerde Hijyen Belgesi verilecek ve bu belgeyi çalıştıkları yerde bulundurmaları istenecek. Bu belgeler yapılacak denetimlerde çalışanlardan istenecek.