T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÇANKIRILI LOKANTACI VE GIDA İŞLETMELERİNE GIDA ALERJENLERİ TOPLANTISI

Yayın Tarihi : 9.01.2020

Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce yeni uygulamaya giren gıda alerjenleri konusunda toplantı yapıldı. Bilindiği üzere Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği 26.01.2017 tarihli ve 29960 mükerrer sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış ancak yönetmeliğin 31. Maddesi 31.12.2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni düzenleme ile öncelikle Yönetmeliğin kapsamı toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye sunulacak gıdaları ve mesafeli satış dahil olmak üzere gıda satış yerlerinin sorumluluklarını da kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren ve değişiklikleri uygulamakla yükümlü olan özellikle küçük ve orta ölçekli gıda işletmecileri başta olmak üzere tüm gıda işletmecilerine ve toplu tüketim yerlerine; konu hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla ilimizde gıda sektörü ile ilgili faaliyet gösteren Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası, Çankırı Ticaret Borsası, Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Çankırı Bakkallar ve Bayiler Odası ve Çankırı Kahveciler ve Lokantacılar Odası'nın katılımıyla İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

İl Müdürü Sayın Osman ÇAKIR yönetiminde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Sayın Osman ÇAKIR; bütün ambalajlı gıda üreten işletmeler ile toplu tüketim yerlerinin işletmecilerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin gerekliliklerini yerine getirmede hassas davranmalarının önemini dikkat çekmiştir.

Açılış konuşmalarından sonra 2020 yılı itibariyle yürürlüğe girecek yeni "Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği" hakkında sunum gerçekleştirildi.