T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÇANKIRI'DA GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, GIDA KAYIPLARI VE İSRAF KONULU EĞİTİMLER BAŞLATILDI

Yayın Tarihi : 10.03.2020

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü doğrultusunda Müdürlüğümüz ile Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından ilimizde bulunan 5. ve 6. Sınıf öğrencilerinin gıda bilincini artırmak amacıyla "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlenmesi planlanmıştır. Bu eğitimler sonucunda ilimizde bulunan 14 okulda 2.624 öğrenciye ulaşarak güvenilir gıda, güvenilir gıdaya ulaşma yolları ve gıda israfının önüne geçilmesi konularında farkındalık ve tüketici bilinci oluşturmak amaçlanmaktadır 

Bu eğitimlerin ilki 10.03.2020 tarihinde Hacı Muradı Veli İmam Hatip Ortaokulunda Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nuri Öner, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hüdayi Ercoşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Tarım Orman İl Müdürü Osman Çakır, Müdür Yardımcıları Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Lisans ve Lisans üstü öğrencileri ile okulun  5.ve 6.sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.  

 Tarım Orman İl Müdürü Osman Çakır açılış konuşmasında Beslenme konusunda bilgi kirliliğinin yoğun olduğu günümüzde, yeterli ve dengeli beslenme bilgisinin her birey tarafından öğrenilmesi ve uygulanması toplum sağlığımız açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak çocuklara erken yaşlardan itibaren sağlıklı ve sağlıksız yiyecek bilgisinin öğretilmesi ile okul kantinlerinde sağlıklı yiyeceklerin satılmasının sağlanmasının sağlıklı beslenme bilincinin öğrenilmesi ve yaygınlaşmasında en önemli aşamalar olduğunu belirterek Gıdaların sağlığa uygun koşullarda üretilmesi, saklanması ve satışa sunulması amacıyla her türlü denetim Tarım Orman Bakanlığınca yapıldığını tüketicinin haklarını araması için en kısa yol olan ALO 174 ve 0 501 174 0 174 Whatsapp hattı mevcut olduğuna vurgu yaparak Toplum sağlığının ve gelecek nesillerimizin sağlığının korunabilmesi için yazılı ve görsel basının halkı "Güvenli Gıda" konusunda bilinçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğuna değinerek sözlerine son vermiştir. 

Program Çankırı  Karatekin Üniversitesi  Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hüdayi Erçoşkun'un Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf konulu sunumları ile son bulmuştur.